Historie

Historikk:
I 1975 fikk Bærumstuperne sin første Norske mester, Dick S. Voght.

Han var en av tre som dannet grunnlaget for klubbens sportslige suksess gjennom hele 80 tallet og begynnelsen av 90 tallet. Sammen med Vidar Langaas og Harald Skådin bygget de klubben opp til å bli en av landets aller beste stupklubber. Det gode miljøet i klubben trakk også til seg unge stupere fra andre klubber, Frode Lund var et godt eksempel på dette. Frode utviklet seg til å bli en stuper i verdensklasse. Etter generasjonsskifte og rehabilitering var klubben en av Norges største med flere Norske og Nordiske mestere og EM (Espen Nordby,Tone Friling, Andreas Sjursen), VM (Frode Lund) og OL deltagere i Barcelona (Christian Styren).

De siste sesongene (2008-09) føll de eldre utøverne og trenerne fra av forskjellige grunner. Det er nå en ny og lovende generasjon stupere som overtatt stupetårnet i Nadderudhallen. Styret har også fått nye medlemmer relatert til de nye utøverne. Tidligere VM-deltaker Frode Lund underviser konkuransegruppen og er idag (2013) hovedtrener i klubben. Cecilie Johnson fra Pingvin stupklubb med NM titler i bagasjen var trener og hovedtrener et par år (2011-2012). Hun gjorde en kjempeinnsats gjennom å strukturere gruppene/stuperne/trenerne og hele klubben. Hun la grunnlaget til mange retningslinjer vi arbeider etter idag.

Medlemsantallet er nå ca. 85 medlemmer. Vi har 5 forskjellige treningsgrupper og et par nybegynnerkurs, Stupekolen hvert semester. Treningsgruppene er fordelt etter nivå, innsats og alder mm. Rekrutter, konkurransegrupper og elite.